Purjehduskesä 2020

Kesän purjehdukset käynnistyvät heinäkuun alusta, ja tässä kirjeessä on tarkempaa tietoa lippukuntamme tämän kesäisestä meritoiminnasta.

Suomen Partiolaisten ohjeistusta noudattaen olemme lykänneet tämän kevään veneen kunnostustalkoita, jotka aloitimme poikkeuksellisesti vasta toukokuun puolenvälin jälkeen. Veneellä on talkoiltu ahkerasti touko- ja kesäkuun aikana, koska purjehdukset päätettiin vallitsevan tilanteen takia aloittaa varmuuden vuoksi vasta heinäkuun puolella.

S/y Hemmingwayn purjehduskalenteri elokuun loppuun asti on julkaistu nyt kotisivujen tapahtumakalenterissa. Syksyn purjehduskalenteri tullaan julkaisemaan myöhemmin ja päivitetään myös kotisivuille.

Ryhmänjohtajat ovat saaneet ohjeistuksen viikonloppu- ja iltapurjehdusten varaamisesta, ja nämä päivittyvät varausten myötä suoraan kalenteriin. Tämän lisäksi tarpojille ja sitä vanhemmille järjestetään viikon mittainen saaristomatkapurjehdus 27.07-02.08. Tarkempaan mainokseen matkapurjehduksesta pääset tästä.

Ajantasaiset purjehdustiedot löytyvät lippukunnan purjehduskalenterista, jota kannattaa seurailla osoitteesta: www.maskunpartiolaiset.net/tapahtumat

Purjehduskalenterin tapahtumia klikkaamalla, saat tapahtumista lisätietoa sekä löydät tapahtumien ilmoittaumislinkit. Tänä kesänä jatketaan purjehdusilmoittautumisten suorittamista Kuksan kautta, ja pyritään entistäkin parempaan täyttöasteeseen jokainen kerta, kun Hemmingway on liikkeellä. Käytämme Kuksa-ilmoittautumisia myös Kaunisniemen iltapurjehduksilla, jotta mahdollisten tapahtumiin liittyvien muutosten ilmoittaminen tavoittaa parhaiten osallistuvat henkilöt.

Viikonloppupurjehdus maksaa 20 €. Maksu sisältää kaikki ruokailut veneessä ja muut purjehdukseen liittyvät kustannukset, kuten polttoaine, kaasu ja satamamaksut. Ennen viikonloppupurjehdusta osallistujille lähetetään vielä tarkempi lähtö- ja paluuaika, sekä varustelista.

Hemmingwayn kotisatama on Ajolanranta Rymättylässä. Katso paikka kartalla: Ajolanranta – Opaskartta

 

Keskiviikkoiset Kaunisniemen purjehdukset:

Kaunisniemen perinteiset keskiviikkoiltaiset purjehdukset ovat tänä kesänä suunnattu kaikille ikäkausille sudenpennuista vaeltajiin.  Kesän purjehdukset alkavat Kaunisniemessä 08.07. klo 18.00-20.30. Ensimmäisellä kerralla tutustumme veneisiin ja opettelemme veneiden purjehduskuntoon laittamisen, sekä käymme lyhyellä purjehduksella.

Purjehdukset jatkuvat seuraavanlaisesti: 22.07., 05.08., 19.08. ja 02.09. Purjehduskalenterista löydät ilmoittautumislinkit iltapurjehduksille.

Ennen yön yli kestävää Hemmingway-purjehdusta olisi hyvä käydä vähintään kerran Kaunisniemessä, jossa purjehduksen perusperiaatteiden opettelu on helppoa. Kaunisniemessä on aina mukana saattovene ja kokenut vastuuhenkilö. – joten rohkeasti vain uudet ja vanhat purjehtijat mukaan!

Kaunisniemeen mukaasi tarvitset:

– säähän soveltuvat vaatteet

– vaihtovaatteet

– juomapullon

– pelastusliivit (Kaunisniemestä voi myös lainata, jos ei ole omia)

– reipasta purjehdusmieltä

Ajo-ohje Kaunisniemeen:

Kaunisniemi – Opaskartta

Aja Niemenkulman tietä n. 4,5km, linja-autopysäkin kohdalta käänny vasempaan Taipaleentielle, jota ajetaan n. 1km. Postilaatikkorivin luota käänny oikealle Tamminiementielle. Seuraavasta risteyksestä vasempaan Niskalan rantatielle, jatka pientä mutkaista hiekkatietä ja kurvaa oikealle Kaunisniementielle ja pienen ylämäen jälkeen olet Kaunisniemen parkkipaikalla. Kaunisniemen parkkipaikka on melko ahdas, joten kimppakyydit ovat hyvin suotavia!

 

Nähdään kesän purjehduksilla!

Purjehdusterveisin lippukunnan meritiimi