Esittely

Lippukunnat lyhyesti

Maskulaisilla partiolippukunnilla, Maskun Hemmingin Tyttärillä ja Maskun Hemmingin Pojilla, on pitkät perinteet, sillä molemmat on perustettu jo vuonna 1950. Elokuussa 2008 lippukuntien toiminta siirtyi uudelle yhteislippukunnalle, Maskun Hemmingin Tyttäret ja Pojat.

Kautta aikain maskulaiset partiolaiset ovat viihtyneet sekä maalla että merellä. Kesäleirit on yleensä pidetty saaristossa, ja vuonna 2000 meripartiotoiminta sai uutta tuulta purjeisiinsa, kun lippukunnat saivat käyttöönsä Contention 30 -aluksen, Hemmingwayn. Hemmingway alkoi kuitenkin käymään sisä- ja ulkotiloiltaan pieneksi, joten vuonna 2010 lippukunnan juhlistaessa 60-vuotista taivaltaan saimme käyttöömme uuden koulutusaluksen Hemmingway II:sen, tyypiltään Jonmeri 40 Classic. Syksyisin ja keväisin seikkailijat ja sitä vanhemmat partiolaiset suuntaavat metsäretkelle. Tosihemmingit eivät kaihda edes talvileirejä, saati tulilla yöpymistä. Keväisin ja syksyisin sudenpennut valtaavat Mannerheimin tapaan seurakuntien leirikeskuksen Askaisten Mannerlahdessa.

Nimensä lippukunnat ovat saaneet 1500- ja 1600-lukujen vaihteessa eläneen virsirunoilija Hemminki Maskulaisen mukaan. Tyttärien huivimerkissä ja lipussa onkin kuvattuna Hemminki Maskulaisen puumerkki.

Lippukuntien merkit

MHP

Maskun Hemmingin Pojat

Maskun Hemmingin Pojat

Hemmingin Poikien tunnuksessa on kuvattuna partiolilja Maskun kirkon kuori-ikkunan ympäröimänä. Lipussa tunnus on saanut seurakseen Maskun kunnan vaakunasta tutut viisi haavanlehteä. Merkin on suunnitellut Mikko Miesvirta vuonna 1967.

MHT

Maskun Hemmingin Tyttäret

Maskun Hemmingin Tyttäret

Hemmingin Tyttärien tunnus kuvaa lippukunnan nimessä esiintyvän Hemminki Maskulaisen puumerkkiä. Kuviota ehdotti ja merkin suunnitteli Eija Buri-Ajanko vuonna 1980.