Maskussa koronatartuntoja – ohjeet syksyllä käynnistyvästä toiminnasta

Maskussa ja lähikunnissa on todettu kouluissa ja päiväkodeissa korona tartuntoja, jotka ovat johtaneet karanteeneihin. Altistuneen lähipiirin karanteenista THL tiedottaa:

”Lähipiiri ei ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen, toisin kuin karanteeniin asetettu. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava”

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet

Lippukunnassa kokoontumiset alkavat ei-karanteenissa olevien osalta toistaiseksi normaalisti THL:n ohjeistuksia tarkasti noudattaen.

Koronaviruksen riskit partiotoiminnassa

Tiedostan ilmoittautuessani tai ilmoittaessani huollettavani, että partiotapahtumaan osallistumiseen liittyy koronaviruksen aiheuttamia riskejä. Vakuutan, että en osallistu tai huollettavani ei osallistu tapahtumaan sairaana tai edes lieväoireisena. Jos kuulun tai huollettavani kuuluu riskiryhmään, olen pohtinut huolellisesti tapahtumaan osallistumista. Tarkempaa tietoa hygienia- ja turvallisuusasioista voi kysyä tapahtuman järjestäjältä.