Purjehduskesä 2019

Kesän purjehdukset ovat jo käynnistyneet, ja tässä kirjeessä on tarkempaa tietoa lippukuntamme meritoiminnasta.

Kausi alkaa tuttuun tyyliin sudenpentulaumojen purjehduksilla.  Sudenpennut tulevat saamaan purjehdusohjeet laumanjohtajilta, kyseiset päivät näkyvät purjehduskalenterissa. Tämän jälkeen kesän ja syksyn viikonloput ovat varattu vanhempien ryhmien viikonloppupurjehduksille. Ryhmänjohtajat ovat saaneet varata omat viikonloppunsa, ja nämä päivittyvät myös purjehduskalenteriin. Kesän purjehduskalenteriin on lisätty myös muutama viikonloppupurjehdus, joissa vene täytetään Kuksan kautta ilmoittautumisjärjestyksessä. Kyseisiä viikonloppuja ovat: 09.-11.8., 23.-25.8. ja 13.-15.9.

Ajantasaiset purjehdustiedot löytyvät lippukunnan purjehduskalenterista, jota kannattaa seurailla osoitteesta: http://maskunpartiolaiset.net/tapahtumat/

Viikonloppupurjehdus maksaa 20 €. Maksu sisältää kaikki ruokailut veneessä ja muut purjehdukseen liittyvät kustannukset, kuten polttoaine, kaasu ja satamamaksut. Ennen viikonloppupurjehdusta osallistujille lähetetään vielä tarkempi lähtö- ja paluuaika, sekä varustelista.

Hemmingwayn kotisatama on Ajolanranta Rymättylässä. Katso paikka kartalla: Ajolanranta – Opaskartta

Keskiviikkoiset Kaunisniemen purjehdukset:

Seikkailijoiden ja sitä vanhempien partiolaisten perinteiset iltapurjehdukset jatkuvat tänäkin kesänä keskiviikkoiltaisin. Kesän purjehdukset alkavat Kaunisniemessä 29.05. klo 18.00-20.30 ja jatkuvat seuraavanlaisesti: 12.06., 26.06., 10.07., 31.07., 14.08. ja 28.08. .

Ennen yön yli kestävää Hemmingway-purjehdusta olisi hyvä käydä vähintään kerran Kaunisniemessä, jossa purjehduksen perusperiaatteiden opettelu on helppoa. Kaunisniemessä on aina mukana saattovene ja kokenut vastuuhenkilö. – joten rohkeasti vain uudet ja vanhat purjehtijat mukaan!

 

Kaunisniemeen mukaasi tarvitset:

– säähän soveltuvat vaatteet

– vaihtovaatteet

– juomapullon

– pelastusliivit (Kaunisniemestä voi myös lainata, jos ei ole omia)

– lupalappu

– reipasta purjehdusmieltä

 

Ajo-ohje Kaunisniemeen:

Kaunisniemi – Opaskartta

Aja Niemenkulman tietä n. 4,5km, linja-autopysäkin kohdalta käänny vasempaan Taipaleentielle, jota ajetaan n. 1km. Postilaatikkorivin luota käänny oikealle Tamminiementielle. Seuraavasta risteyksestä vasempaan Niskalan rantatielle, jatka pientä mutkaista hiekkatietä ja kurvaa oikealle Kaunisniementielle ja pienen ylämäen jälkeen olet Kaunisniemen parkkipaikalla. Kaunisniemen parkkipaikka on melko ahdas, joten kimppakyydit ovat hyvin suotavia!