Ruisrock-talkoot 8.-10.7. ja 13.7.

Ruisrock-talkoot ovat lyhyesti sanottuna Maskun Hemmingin Tyttärien ja Poikien suurin varainhankintatapa. Varoilla saamme rahoitettua mm. Ajolan leiripaikkaa, meripartiotoimintaa sekä uutta kalustoa leireille ja retkille. Talkoot mahdollistavat myös sen, ettei lippukunta peri erillistä jäsenmaksua jäseniltään. Ruisrock-talkoot ovat kätevä tapa kerätä varoja, sillä se on vain yhden viikonlopun, eikä näin ollen tarvitse olla monta kertaa vuodessa tekemässä talkoita. Talkoolaisten kannalta hyvänä puolena ovat myös ulkoilu ja reipas tekeminen, eikä auringonnousu Ruissalossa ole ollenkaan hullumpi näky!

Saamme rahaa tehdyistä työtunneista, joten jokaisen panos on tärkeä. Osallistuminen ei ole vain partiolaisten oikeus vaan talkoisiin saavat osallistua kaikki, sillä pelkästään partiolaisten voimat eivät tähän puristukseen riitä. Siksi toivomme aktiivista osallistumista myös partiolaisten vanhemmilta. Mukaan voi ottaa myös sukulaisia, tuttuja, ketä vain!

AJANKOHTA

Siivous: Varsinainen siivous tapahtuu yöllä klo 3.30-9, kun festivaalit on suljettu. Siivousöitä ovat perjantai-lauantaiyö 8.7., lauantai-sunnuntaiyö 9.7. sekä sunnuntai-maanantaiyö 10.7. Yösiivouksiin tarvitaan eniten ihmisiä, noin 60–70 ihmistä jokaiseen yöhön, koska siivoamme koko festivaalialueen haravoiden. Roskat haravoidaan kasoihin, joista kauhakuormaajat noutavat ne. Pullot kerätään eri pinoihin, ja mukana olevat alle 12-vuotiaat voivat kerätä pulloja jätesäkkeihin. Kaikille on tarjolla haravat ja hanskat, joten roskiin ei tarvitse koskea käsin. Päälle kannattaa laittaa talkoisiin sopivat vaatteet. Talkoolaisille tarjotaan kahvia tai mehua ja sämpylää.

Tienvarsisiivous: Tienvarsisiivoukset tapahtuvat ilta-aikaan (pe 7.7. klo 18–22, la 8.7. klo 16–20 ja su 9.7. klo 16–20). Näihin tarvitaan vain 2-3 henkeä. Ideana on kerätä roskat tienvarsilta Ruisrock-alueen ulkopuolelta. Tienvarsisiivoukseen voi ottaa omat eväät mukaan.

Jälkisiivous: Jälkisiivous on maanantaina 10.7. kahdessa vuorossa (9.30–13 ja 13–19) sekä torstaina 13.7. klo 9-17. Maanantaina tarvitaan molempiin vuoroihin noin 30 henkeä ja torstaina noin 20. Tällöin kerätään tarkemmin kaikki roskat festivaalialueelta ja sen ulkopuolelta, jottei kauniiseen Ruissaloon jää jälkiä festivaaleista. Ruissalo onkin hetken taas siistimpi kuin ennen festivaalia!

ILMOITTAUTUMINEN

Ruisrock-talkoisiin ilmoittautumisen voit hoitaa kätevästi tästä linkistä:

https://los.fi/Icy2i

Lomakkeella voit ilmoittaa koko perheen samalla kertaa. Ilmoittautumisia toivomme mahdollisimman moneen vuoroon voimienne mukaan. Kuitenkin jo yhden vuoron ottaminen auttaa pääsemään lähemmäs tavoitettamme: jos jokainen partiolainen ottaa mukaansa yhdenkin perheenjäsenen, tuttavan tai ystävän, olemme saaneet jo ison joukon kasaan!

Mikäli tiedät jo nyt pääseväsi osallistumaan, voit ilmoittautua vaikka heti. Pyydämme ilmoittautumaan haluamaasi talkoovuoroon tai -vuoroihin 31.5. mennessä. Sen jälkeen saamme arvioitua, paljonko vielä tarvitsemme talkoolaisia mihinkin vuoroon.

Tiedotamme ilmoittautuneille lähempänä h-hetkeä kokoontumispaikan ja -ajan. Annathan ilmoittautuessasi sellainen sähköpostiosoite, josta sinut tavoittaa vielä juhannuksen jälkeenkin!

LISÄTIETOJA

Jos sinulle on kysyttävää, voit ottaa yhteyttää sähköpostitse tai puhelimitse:

Timo Järä: timo.jara@blc.fi, puh. 050 512 6278

Kai Sinkkonen: kai.sinkkonen@rauplan.fi puh. 0400 785128

ruisrock@maskunpartiolaiset.net